Öğrencilerimizin Sağlık Güvenceleri Hakkında Bilgi

Bilindiği üzere 18 yaş altındaki tüm gençler, sağlık hizmetlerini anne veya babası üzerinden alabilmektedirler. Anne ve babası hayatta olmayan 18 yaş altındaki gençler ise devlet tarafından ücretsiz genel sağlık sigortalısı sayılmaktadır.

18 yaşını dolduran erkek çocuklardan ise sadece lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar mezun oldukları tarihten sonra 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar ise mezun oldukları tarihten sonra 25 yaşını geçmemiş olanların iki yıl süre ile primleri devlet tarafından karşılanmak suretiyle genel sağlık sigortasından yararlanma hakları bulunmaktadır. Ancak 18 yaşını dolduran erkek öğrencilerin genel sağlık sigortasından yararlanmaları için öğrenci belgerini sosyal güvenlik kurumuna elden teslim etmeleri gerekmektedir.

18 yaşını dolduran erkek öğrencilerimizin sağlık kurumlarında veya eczanelerde bir sorun yaşamamaları için öğrenci belgerini sosyal güvenlik kurumuna teslim ederek öğrenci olduklarını bildirmelerini tavsiye ediyoruz.

Anne veya babalar, kendi e-devlet şifreleriyle aşağıdaki linki tıklayarak çocuklarının öğrenci belgesini alabilir:

Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 12:28 - Görüntülenme: 126