T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Celal Bayar Anadolu Lisesi

Okulumuzun 2021 YKS Başarısı: İlk Binde 5, İlk Onbinde 10 Öğrenci

  Okulumuz, açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre hem ülke hem de Bursa genelinde yine büyük bir başarıya imza attı. 2021 YKS'de; TYT, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde iyi dereceler elde etti.

   Okulumuzdan 5 öğrenci ilk binde, 10 öğrenci ilk onbinde yer aldı.

   2.416.974 kişinin girdiği üniversite sınavında ilk binde yer alan öğrencilerimiz, eşit ağırlık puan türünde 515 ve 766, sözel puan türünde 578, TYT puan türünde 745, sayısal puan türünde 773. oldu.

   İlçenin en çok tercih edilen okulu olan okulumuz, daha önceki yıllarda da ilk bine birçok öğrenci sokmuş, 1999 ÖSS'de Türkiye 1.si çıkarmıştı.

   Yüksek puan alan öğrenciler; tercih süresince öğretmenlerinin rehberliğinde, sayısal puan türünde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik, Mimarlık, Hemşirelik ve mühendislik; eşit ağırlık puan türünde Hukuk, Psikoloji ve Uluslararası İlişkiler; sözel puan türünde Türk Dili ve Edebiyatı ile öğretmenlik bölümlerini tercih etti. okulumuzdan mezun olup iyi dereceler elde eden öğrencilere özel üniversitelerden ve yurt dışından da birçok teklif geldi.

   Okul Müdürümüz Kamil Beki, "Öğrencilerimizin bu başarıları okulumuzda verilen eğitimin kalitesinin en önemli göstergesidir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Her öğrencimiz, başaran ve başarıyı hak etmiş bir öğrenci olarak gönlümüze ve zihnimize ismini yazdırmıştır." dedi.

   Mezun olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.08.2021 - Güncelleme: 13.08.2021 16:46 - Görüntülenme: 761
  Beğen | 3  kişi beğendi