KURUMUN TARİHÇESİ:

1991 yılında Gemlik Lisesi´nin üst katında bir idareci, 3 öğretmen ve 72  öğrenci  ile eğitime başlayıp ilk 7 yıl farklı binalarda eğitim veren GCBAL, 1997 yılında Hürriyet Caddesi üzerindeki kendi binasına taşındı. 27. yılında bugün 3 idareci, 42 öğretmen ve 22 şubede 700 öğrencisi ile eğitimine devam eden Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi; son yıllarda başta YGS ve LYS, bu sene TYT ve AYT olmak üzere eğitimden kültüre, spordan sanata elde ettiği başarılarla sadece ilçemizin değil ilimizin de en başarılı ve gözde okulları arasında yer almanın haklı gururunu yaşıyor.

KURUMUN TARİHÇESİ:

İlçemiz dışında Bursa merkez ve diğer ilçelerle birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri de içinde barındıran Celal Bayar Anadolu Lisesi sahip olduğu fiziki yapısı, üniversitelerle yarışan laboratuarları, modern kütüphanesi, 155 koltuklu konferans salonu, 50 koltuklu toplantı salonu, projeksiyonla eğitim verilen sınıfları, basketbol, voleybol ve mini futbol sahası ve 2016 yılında hizmete giren Kapalı Spor Salonuyla  öğrencilerin güneş ve yağmurda da bahçede oturabilme imkanı sağlayan çardaklı bahçesiyle öğrencilerine son derece modern bir ortamda eğitim sunuyor.

Okulun  Gemlik, Bursa ve  Türkiye başarılarıyla adından sıkça söz ettirmesi, bir yılda yaklaşık 63 kez mahalli basında kendine yer bulması, ilçemiz ortaokulları veya imam-hatip ortaokullarndan mezun olan öğrencilerin  önceki yılların aksine Bursa'da isim yapmış Anadolu Liselerinin  yerine ilk tercihlerini Celal Bayar Anadolu lisesi olarak yazmalarını sağladı.

Kaliteden ödün vermeden emin adımlarla geleceğe yürüyen Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi; kısıtlı kaynaklara rağmen her geçen yıl bir önceki dönemden daha güzel bir eğitim ortamı meydana getirmenin çabası içerisinde. Sadece 2009 yılının son üç ayı içerisinde gerçekleştirilen  okulun iç ve dış cephe boya işlemi,155 koltuklu konferans salonu, 90 kişilik çardak, çatı onarımı, çok amaçlı sınıf ve oda yapımı gibi okul bütçesini  kat kat  aşan çalışmalar okul idaresinin merkezi ve yerel yönetim ve tüzel kişiliklerle kurulan yakın ve samimi iletişimin bir ürünü olarak tezahür ediyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında kütüphâne genişletilmiş ve tamamen yenilenmiş, tüm araç ve gereçleriyle resim sınıfı yapılmış, ses yalıtımı ve izolasyonlu müzik sınıfı oluşturulmuş, yabancı dil sınıfı komple yenilenmiş ve yeni bir mescid yapılmıştır.

Celal Bayar Anadolu Lisesinde  hemen her yıl öğrencilere yönelik yapılan YKS (TYT-AYT) sistemi, Meslek tanıtımı, ders çalışma yöntemleri gibi onlarca seminer ve konferans, sınıflar arası düzenlenen sportif ve kültürel yarışmalar, üniversitelere ve tarihî mekânlara düzenlenen geziler, bilim-teknoloji, tarih, resim sergileri, tiyatro gösterileri, şiir ve müzik dinletileri gibi öğrencilerine sunduğu  sosyal, kültürel ve sportif imkânlar ve gerçekleştirdiği etkinliklerle her yıl dolu dolu eğitim ve öğretim yılı geçiriliyor.

Okulda verilen İngilizce ve Almanca yabancı dil eğitimiyle öğrenciler, mezun olduklarında  dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyebilmekte ve kazandıkları üniversitelerde bir çok derste olduğu gibi yabancı dilde de okullarında almış oldukları eğitimin kalitesine bir kez daha şahit olmaktadırlar.

Okul, ÖSS'de, YGS´de, LYS´de, MSÜ´de, TYT ve AYT´de elde ettiği başarıyla Bursa'daki Anadolu Liseleri arasında ilk sıralardaki yerini korumaya devam ederken her yıl Bursa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer almaktadır.

Türkiye'nin en seçkin üniversitelerini kazanıp mezun olan okulumuz öğrencileri bugün çalışmış oldukları özel ve resmî kuruluşların en üst makamlarında mesleklerini ifa ederken Celal Bayar Anadolu Liseli olmanın gururunu her zaman taşımakta ve okullarını unutmamaktadırlar. Mezunların kurmuş oldukları GCBAL Mezunları Derneği ve http://www.gcbalmezunlari.com/  adresli internet sayfası ile öğretmen ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini mezuniyete rağmen devam ettirmekteler.

Okulumuzda eğitimin yanı sıra tiyatro, müzik ve spora da çok büyük önem veriliyor. Öğrencilerinin  lisanslı olarak ilgilendikleri futbol, basketbol, voleybol, yüzme, masa tenisi, ayak tenisi, satranç, bocce, kros, karete, judo ve yelken gibi spor dallarında önemli başarılar elde ediyor. Okul takımlarının ilçe ve ilde kazandıkları onlarca  kupanın yanı sıra öğrencilerin bireysel dallarda aldıkları kupalar okul panolarında sergileniyor.

2018-2019 eğitim-öğretim yılındaki başarılarımıza ulaşmak için tıklayınız.

2017-2018 eğitim-öğretim yılındaki başarılarımıza ulaşmak için tıklayınız.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı etkinlik ve faaliyet sunumu için tıklayınız.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında basında çıkan haberlerimiz için tıklayınız.

Adres:Dr. Ziya Kaya Mah. Hürriyet Cad.NO:52 Gemlik

Tel:02224.5137911 Faks:5147575 Web : http://www.gcbal.k12.tr/