T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Celal Bayar Anadolu Lisesi

Okul Tanıtım Sunumlarımız

Okulumuz, yıllardan beri Gemlik'te en çok tercih edilen okuldur. Ortaokuldan mezun olan öğrencilerin neredeyse tamamı tercih listesinde 1. sıraya okulumuzu yazmaktadır.

Okulumuzda; Fizik Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Konferans Salonu, Spor Salonu, Resim Sınıfı, Müzik Sınıfı, Dil sınıfı, Türkçe ve İngilizce kitaplardan oluşan zengin kütüphâne ve geniş bir bahçe bulunmaktadır. Son yazılım güncellemeleri yapılmış akıllı tahtalarla eğitim-öğretim yapılmaktadır. 

 

Üniversiteye Hazırlık 9. Sınıfta Başlıyor

Celâl Bayar Anadolu Lisesi'ndeki eğitim, öğrencilerin sadece üniversite sınavlarında değil, hayatın her alanında başarılı olmalarını amaçlıyor. Öğrencilerin kendilerine en uygun üniversiteyi seçebilmeleri için derslerin yanı sıra yoğun rehberlik çalışmaları da yapılıyor.

Öğrenciler için en önemli konuların başında istedikleri üniversiteye girebilmek geliyor. Okulda; üniversiteye girişte lise hayatı boyunca elde edilen ders ortalamalarının önemli olduğu göz önüne alınarak 9. sınıftan itibaren tüm öğrencilere üniversiteye giriş sistemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya başlanıyor. Öğrencilerin, 10. sınıfın sonunda okumak istedikleri fakülteye göre ders seçimlerinde karar vermeleri sağlanıyor. Bu çerçevede önce bir anket çalışması yapılarak öğrencilerin bilgi edinmek  istedikleri üniversite, fakülte ve meslekler belirleniyor.

            Üniversitelerden davet edilen konuşmacılarla ve eski mezunlarla üniversite ve fakülte tanıtımları yapılıyor. 12. sınıfta en çok tercih edilen üniversitelere geziler düzenleniyor. Bunun yanı sıra öğrencilerle birebir görüşmeler yapılıyor. Rehber öğretmen, öğrencilerle görüşerek onlara gelecek için plânlarını yapmakta yardımcı oluyor. Son sınıf öğrencilerinin deneme sınav sonuçları ve okul ortalamaları değerlendiriliyor, gelişmeleri takip ediliyor. Üniversite tercihlerinin yapılma zamanı geldiğinde de sıralama ve kodlama öğrenciyle birlikte yapılıyor. Böylece öğrenci yanlış tercih yapmamış ve iyi bir üniversite kazanmış oluyor. 

 

Okulumuzun 2021 YKS Üniversite başarısını okumak için TIKLAYINIZ

Okulumuz, 2.5 milyon öğrencinin girdiği YKS'de ilk binde öğrencisi bulunan sayılı okullardan biridir. 5 öğrencimiz 2021 YKS'de ilk bine girmiştir. Öğrencilerimiz 515, 578, 745, 766 ve 773. olmuştur.  Ayrıntılı okumak için TIKLAYNIZ

 

Okul tanıtım sunumlarımız 2 bölüm olarak yüklenmiştir.

Okul tanıtımı "Yarışma Derecelerimiz" bölümü için T I K L A Y I N I Z

Okul tanıtımı "Etkinliklerimiz" bölümü için T I K L A Y I N I Z

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.05.2022 - Güncelleme: 23.05.2022 15:04 - Görüntülenme: 717
  Beğen | 0  kişi beğendi